De terrazzo vloer

In de grote gang ligt een vloerbedekking. Na wat onderzoek en spieken bij de buren :-p kwamen we er achter dat er een grote kans was dat er nog een oude terrazzo vloer onder kon liggen. Na het verwijderen van de vloerbedekking blijkt dat de originele terrazzo vloer nog in de hal ligt. WAUW, weer een mooi cadeautje van het huis! Wat waren we blij. Zo’n terrazzo vloer geeft toch een bepaalde sfeer in een huis die de andere karakteristieke details verstrekt.

De vloer is helemaal intact maar is wel helemaal besmeurd met oude lijm resten.

Na wat onderzoek en navraag hebben we verschillende mogelijke manieren gevonden om de lijmresten te verwijderen.De eerste is water op de vloer gieten en dit afdekken met plastic zodat het kan weken, dit bleek niet te werken.De tweede manier is cola op de vloer gieten en dit ook afdekken met plastic, ook deze manier blijkt niet te werken.

De derde manier is kokend water mengen met een goede ontvetter en dit over de vloer heen gieten en het een nacht/weekend inlaten trekken. Tijdens het los krabben van de lijmresten moet je de vloer nogmaals nat maken met kokend water met ontvetter. Deze manier blijkt goed te werken. Hieronder een foto na een half uurtje werk:

Foto 25-04-16 14 10 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *