Ensuite deuren

Eindelijk is het zo ver…! De mooie antieke ensuite deuren zijn geplaatst! We moesten ze even onder een stoflaag weg poetsen aangezien ze ruim een jaar in de garage hebben gestaan. Ik viel meteen voor deze deuren toen ik ze op marktplaats zag verschijnen. We hebben ze voor een prikkie gekocht in het oude centrum van Nijmegen. In zo’n prachtig groot herenhuis. Alleen het ophalen was een beleving opzich. De ensuite deuren waren voorzien van vele lagen verf. Omdat ik natuurlijk heel nieuwsgierig ben heb ik stiekem in de garage met een verfkrabber de eerste saaie verf lagen weg gekrabd om te kijken welke kleuren er onder zitten. Mijn hart maakte even een sprongetje bij het zien van een mooie vergrijsde groen en een roze randje. Wauw, wat dat betreft ben ik echt een schatzoeker! Je maakt me gelukkig met oude spullen die een verhaal en een verborgen schoonheid hebben.

Tim en mijn vader hebben de schuifdeuren geplaatst doormiddel van een schuifrail. Om de schuifdeuren in een wand te laten lopen, hebben we gekozen voor een voorzet wandje.

Inmiddels is het mijn taak om de deuren volledig af te krabben in de gewenste kleur. Het voelt net als schilderen, niet te hard of te zacht krabben etc. Je hebt het volledig zelf in de hand. Het is weer klusje wat veel tijd kost maar ‘o zo’ LEUK! Ik bewonder het resultaat! ?

Hieronder enkele foto’s voor een eerste impressie. Natuurlijk is het nog niet helemaal klaar..   Omdat enkele ruitjes stuk zijn, is Tim het glas en lood aan het restaureren. Pff.. ik doe het hem zeker niet na! Na deze verbouwing kan hij alles! ??

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. José schreef:

    Prachtig allemaal!
    Toppers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *