Eindelijk weer een blog!

Daar zijn we dan..

Eindelijk is het dan zo ver… tijd voor een nieuwe blog. Dat werd ook wel tijd want ik zag dat ik de laatste in januari heb geschreven. ? oeps…

De afgelopen maanden hebben we natuurlijk ook veel geklust. Was het niet in ons huis dan wel in de tuin en anders klussen we bij mijn ouders. Gelukkig is klussen een hobby van ons! ?

 

Wat is er zo al gebeurd?

Pff te veel om op te noemen… laten we beginnen bij de nieuwe vloer in de woonkeuken en voorkamer. We hebben de tuin aangepakt door de gehele oprit er uit te halen, de carport is aangepakt, de schutting kreeg een update, onze dakkapel aan de voorkant werd aangepakt, thermopeen ruiten werden geplaatst. En nog veeeel meer.

Behalve alle werkzaamheden en klussen proberen we ons huis ook gezellig te maken. Hieronder enkele detail foto’s van de afgelopen maanden.

Afgelopen voorjaar heb ik een bloementuin geplant, voor de oude grote ramen. De gehele zomer hebben we genoten van fleurige pottenkijkers. ?

Onze verborgen kast heeft een nieuwe deur gekregen. Het was een hele zoektocht maar eindelijk konden we een goede maat deur vinden. We hebben een leren handvat gebruikt voor een speels effect. Ook de andere gang deur is vervangen door een deur met ruitjes. We vinden het fijn om licht van de keuken naar de voorgang te hebben, zo krijgt de wat donkere voorgang een ruimtelijk gevoel. Oowja, kijk niet naar het plafond, deze moet nog geschilderd worden, maar dat gaan we doen wanneer ons eikenhout gedroogd is. Het eikenhout komt als een jasje om de ijzeren balk. Binnenkort gaan we hiermee aan de slag.

De gang is bijna klaar. Na maanden lijm krabben genieten we nu al een tijdje van het mooie eindresultaat. De granito vloer is zo’n geweldig oud element in ons huis wat het huis karakter geeft.  De oude pers is een gekregen vloerkleed, hij past echt in onze voor gang. Ik als plantenliefhebber, heb ook een minimalistische plant gevonden voor de gang, de kokosnoot plant, gelukkig hoeft deze weinig water, want planten in de gang vergeet ik nog wel eens..

Zoals je ziet hangt onze oude deurbel! Tim heeft een hele oude deurbel op marktplaats gevonden en deze geïnstalleerd in onze voorgang. Wanneer er bezoek komt, krijgen we een nostalgisch geluid te horen.  Ook hebben we de lambrisering gehalveerd, dit zorgt voor een rustig effect. Het stucwerk was natuurlijk niet bijzonder, dus zijn we zelf aan de slag gegaan met gips, het leek ons wel leuk om één muurtje in ons huis zelf te stucen volgens de ouderwetse manier. Later hebben we hem geschilderd in een rustige natuurlijke tint.

Eindelijk genieten we nu van onze vloer. Zoals vele van jullie wel weten hebben we lange tijd een grote vlek gehad in onze vloer, dit is bij het bewerken gebeurt. Gelukkig hebben we een nieuwe vloer vergoed gekregen. We hebben gekozen voor een Beton Ciré vloer. Een mooie licht grijze tint combineert goed met onze keuken. We zijn er erg blij mee. Beton Ciré is ook makkelijk te onderhouden, lekker fijn dweilen en schoonmaken.

Een kijkje in de keuken! De oude kist is een erfstuk van Tim zijn opa. De kist is geweest van de vader van Tim’s opa, en werd gebruikt voor sieraden en bestek aan boord. Een bijzonder stuk met een bijzonder verhaal, daar houden we van. Daarom kreeg hij een mooi plekje in de keuken, hij wordt nu goed gebruikt als extra kastje voor rommeltjes in de keuken, die je liever niet ziet…

Zomer in de voorkamer, met gekleurde bloempotjes en veel zonnebloemen genoten we van onze voorkamer. Onze oude bank werd vervangen door een goedkoop nieuw exemplaar. Een elementen bank. We konden in de dure winkels nog niet erg kiezen, daarom kozen we voor een goedkoop exemplaar, zodat we nog rustig kunnen wachten op onze perfecte bank.

Binnenkort wil ik nog een blog schrijven over een aantal zelfgemaakte objecten, meubelstukken in ons huis. Voor nu maar weer genoeg getypt, ik ga genieten van onze relaxte zondag! Enjoy 🙂

Gezegende zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *