Samen klussen in de kerstvakantie.

In de kerstvakantie moest het er van komen! Verlichting, laatste muren sausen, schilderen en heel veel poetsen. Tja, we moesten wel aangezien er met kerst gekookt moest worden voor een gezellig kerstdiner. Na heel hard werken zijn we een heel eind gekomen.

We hebben in de keuken voor verschillende lichtpunten gekozen, momenteel hebben we veel spots om het licht goed te verdelen. Er komt nog een ouderwets lampje boven de wasbak. De zwarte lampen boven het aanrecht geven een stoer uiterlijk en brengen veel licht met zich mee.

Ook konden we muren een kleur gaan geven. In de keuken hebben we gekozen voor een groen tint; dit vindt ik natuurlijk overkomen. Doordat we de muur tot de helft hebben geschilderd valt het hoogteverschil van het plafond weg.

Inmiddels hebben we toffe wand-dragers (van house dokter) gekregen. Binnenkort komt er een toffe plank aan de muur zodat ik al mijn voorraadpotjes kwijt kan.

In de kamer hebben we gekozen voor een oud roze kleur. Deze kleur heeft een beetje weg van de nieuwe heartwood kleur. De muur die tegenover het roze zit heeft een zachte roze gekregen (uit het zelfde palet), waardoor er een gezellig en warm sfeertje ontstaat in de voorkamer.

Ook de houtkachel werd geplaatst. Met een mooie zwarte buis komt hij goed tot zijn recht.

De ensuite deuren kregen hun plek, helaas had ik geen tijd meer om deze nog helemaal bij te werken, dat moeten we binnenkort eerst maar eens doen. Het is de bedoeling dat ze een afgebladderd jasje krijgen. De bovenste verflaag moet hierdoor verwijderd worden. Een klusje wat veel tijd en geduld nodig heeft.

Na al dat klussen moest er flink schoongemaakt worden; alle kozijnen en ramen.. pfff wat een stof.

En toen was het eindelijk tijd om de meubels een plekje te geven. Vrienden kwamen helpen met sjouwen en binnen 30 minuten kreeg de kale ruimte al sfeer.

Momenteel genieten we nog heerlijk van ons oude Linteloo bankje. Voor de komende tijd zal hij nog blijven staan. Om meer zitplekken te maken zoeken we nog twee mooie zit stoelen. Wat mij betreft een beetje vintage.

In de woonkeuken heeft Tim een eigen tafel gemaakt. Het blad bestaat uit meerdere lagen Fins underlayment. De rand is schuin gezaagd voor een elegante look. Momenteel hebben wij een Ikea steun er onder staan, dit is voor tijdelijk, we gaan snel op zoek naar een definitieve oplossing.

De keuken is inmiddels volop in gebruik. Het kerstdiners en meerdere baksels zijn al uitgeprobeerd. Het zou fijn om eindelijk te genieten van al dat moois waar je maanden aan gewerkt hebt.

We gaan er volop van genieten! (& daarna komt de rest van de afwerking wel…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *